Ibland är han jäkligt duktig

Jag måste berätta om ett ovanligt hundmöte som skedde i går. Vi kom gående på en grusväg. Mitt på vägen stod två stycken och pratade och det var en hund där som naturligtvis stod i mitten av vägen (folk har generellt lite svårt att flytta sina hundar till kanten). Vi klarar hundmöten ganska bra nu men är den andra hunden för nära då går det inte. Så jag antog att Taz skulle göra utfall och jag skulle vara tvungen att dra honom därifrån. Men det som hände var att Taz var knäpptyst och stannade, tittade bedjande på mig som att han bad om att få slippa passera. Men jag lockade på honom och vi gick förbi tyst och fint. Vi var riktigt nära den andra hunden.

En annan sak jag är mäkta stolt över är att Taz numera kan gå fint brevid mig även om det springer harar framför oss.

Nu har vi varit på kursen

Det var en flatcoated retriever, en labrador, en schäfer, en dvärgschnauzer och en engelsk springer spaniel och så ägarna som var kvinnor över 40. Vi tränade inkallning. hundmöten, ligg, stanna kvar, hopp över hinder, gå fot mellan koner. På förra kursen jag gick så tränade vi några få saker varje gång men varje moment tränades ordentligt innan man gick vidare. Här tränades allt lite huller om buller och lektionen kändes lite oplanerad.

Taz och jag kom dit ganska tidigt. Det var fullt med folk och hundar och Taz stressade upp sig ganska rejält. När lektionen började så gick instruktören fram och böjde sig över Taz och kollade hans tänder. Varför hon gjorde det har jag ingen aning om men jag tyckte det var lite läskigt att hon gjorde så när han var så stressad. När alla hundarna var samlade så skällde Taz ganska rejält. Så instruktören tyckte vi skulle gå fram och hälsa på alla hundarna. Det var väl inte helt lyckat, han gick och skällde ut allihop i tur och ordning. Det var bara dvärgschnauzern som han vågade fram och nosa på. Sen var det inkallning och instruktrören höll Taz medans jag gick iväg. Taz gallskrek. Resten av övningarna gick väl hyfsat bra. Trots att han var ganska stirrig hela tiden så lyckades han lyssna lite på mig iallafall. I slutet skulle vi in i klubbstugan och det var ju inte så lätt att sitta i ett litet rum med fem andra hundar varav två av dom höll på att leka.

Det är tänkt att vi i slutet ska köra ett allmänlydnadspass som är som är som en liten "tävling" där man ska genomföra vissa moment och få det bedömt. Vi ska också testa skogsagility, rallylydnad och någon nosaktivitet, kanse spår.

Dagens fynd

I dag bar Taz hem någon tub som det varit hudkräm i eller nåt sånt. Jag tycker han är toksöt när han hittar saker och bär hem.


Kurs

Vi missade tyvärr första gången på hundkursen. Dom hade tydligen testat lite vad hundarna kan och sen hade alla fått säga vad dom vill göra under kursen. Känns inte som jag missade sådär jättemycket iallafall. Taz och jag tränar en del lydnad under promenaderna och det fungerar jättebra så anledningen till kursen är att vi ska få möjlighet att träna med störning. Att han ska kunna ha fokus på mig även när det är människor och hundar runt omkring. Jag skulle också tycka det vore kul om man kunde få prova på till exempel spår som man ibland får testa på vardagslydnadskurser.

Nu håller jag på att torka blodpudding som jag ska ta med till kursen på torsdag.

Snö

Man är frisk, ledig och det är massor av snö ute. Fantastiskt. Taz har fått leta efter godis i snön. Det var inte helt lätt för honom när godisbitarna sjönk ner någon decimeter i snön.

Busig

Taz har varit jätteduktig när jag varit sjuk. Men efter några dagar så började han hitta på lite saker, bland annat tog han sig upp på bordet och snodde lite te av mig, lite senare skulle jag gå till papperskorgen med en tom godispåse, då hoppade han upp och knyckte han den från min hand. Men jag måste säga att jag älskar såna där busiga påhitt.

Jag är grymt impad

Ni måste kolla in den här tjejen och hennes hundar. Helt fantastiskt.


Slappt

Ja vad händer här då? Inte ett skit skulle man kunna säga. Man jobbar, man är trött, vädret är skit och till råga på allt blir man sjuk. Hundkursen börjar på torsdag och jag hoppas verkligen jag känner mig bättre då.

Jag längtar efter våren så mycket nu. Lite värme, picknick i skogen, sitta ute och njuta av solen.

Hund i vården

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.344454

Nu leker vi tillsammans

Från början när Taz hade en leksak så kom han fram med den till mig och la den vid mina fötter men när jag försökte ta leksaken så tog han den igen. Det var som att han ville att jag skulle kasta men samtidigt inte klarade av att låta mig ta leksaken. Då började jag att sakta sätta min hand mellan honom och leksaken och sedan försiktigt ta upp leksaken och det fungerade. Numera så kommer han med leksaken och lägger den vid mina fötter och så backar han flera steg. Som att han nu litar på att jag inte snor leksaken. Som att han vet att jag kommer kasta den och backar några steg och gör sig redo att springa.

Saker man hittar

Man kan väl säga att Taz är lite av en samlare och jag är tvärtom. Han bär hem saker, jag bär ner det i soprummet. Gårdagens fynd var ett litet plaströr, i dag en trasig boll. Han verkar så nöjd med att bära något att jag inte vill ta ifrån honom den lyckan.

Mat

Min lilla vovve är inte så matglad. Ibland äter han allt man ger, ibland bara hälften eller två tredjedelar. När jag kom hem från affären i dag ställde jag upp matvaror på köksbordet. Taz ställde sig och tittade på bordet och gnällde. Jag tänkte att han säkert ville ha något av det jag köpt. Att han kanske trodde att saftflaskan var en leksak eller liknande. Men matskålen stod också på bordet med mat kvar sen morgonen så jag testade att ställa ner skålen och han bara slukade maten! Första gången han sagt till att han vill ha mat.

Vädret har varit underbart i dag och vi har tagit lång tur på dagen. Hälsat på hästar och plaskat i vatten.

En läskig dörr

Taz har helt plötsligt blivit rädd för en dörr nere på bottenvåningen. Han kan inte längre gå brevid den utan måste trycka sig mot väggen som är mittemot. Han bara vägrar att gå och gör allt för att komma så långt från dörren som möjligt. Ingen aning om varför.

Det blev inte riktigt som jag tänkt

Varit en helg på landet i Småland med Johan och hans hund Svante. Jag trodde det skulle vara jättebra för Taz att få träffa en lugn hund. Men Taz kunde aldrig acceptera Svante utan skällde hela tiden och till och med bet så vi fick spärra av så dom inte kom åt varandra. Dom hundar Taz har träffat tidigare har han kunnat accpetera efter ett tag och han har aldrig (under den tiden jag haft honom) bitit en hund. För övrigt tyckte jag Taz var ganska stressad hela tiden. Var han trött och alla tog det lugnt kunde han också koppla av men så fort det hände något så kunde han inte ligga kvar. På promenaderna drog han mycket och hade inte riktigt ro att lukta och kissa så mycket som han brukar göra. Jag trodde han skulle lugna ner sig redan på fredagkvällen av trötthet men han höll igång rätt bra hela helgen. Jag vet inte om det var en nyttig helg för honom eller endast jobbigt för honom.

RSS 2.0