Foton från i gårVi har gått ungefär samma tur i dag med långlina. Det var knappast nödvändigt att ha linan för han har gått brevid mig nästan hela tiden och om han gick före mig så gick han bara några meter sedan stannade han och väntade.

En skön promenad

Har kört uppletande av leksaker i dag också. Första leksaken sprang han runt med länge, andra leksaken likaså. Tredje leksaken kom han och lämnade till mig. Då var han helt slut och bara flåsade. Dom två sista leksakerna fick jag hämta in. Han verkade vara för trött. Han var framme vid leksakerna men jag fick känslan av att dom inte dög utan att han letade vidare. Får kanske fundera på om jag ska lägga upp det på något annat sätt nästa gång. Det är okej om han leker lite tycker jag men inte lika okej att springa runt i en evighet.

Efter det gick vi vidare med långlina till sjön och plaskade i vattnet. Efter nästan tre timmar ute gick vi hem och vilade lite.


Lite foton jag tagit i sommar


Lediga dagar

Vi tränade uppletande av leksaker i förrgår. Vi har gjort det några gånger förut och eftersom Taz älskar leksaker så har det inte varit några problem att få honom att förstå vad han ska göra. Det är väl att lämna leksaken till mig som har varit det svåra bara. Jag gömde fem leksaker i högt gräs, Taz var riktigt taggad men väl ute bland det höga gräset skuttade han som ett litet rådjur och verkade inte veta riktigt vad han skulle göra. Efter ett tag fick han tag på en av leksakerna och kom till mig och lämnade den. En stund senare hittade han en riktigt bra leksak. Han kom till mig men ville leka med leksaken framför mig. Det känns okej, han hittar leksaken och han kommer till mig, sen att han har svårt att byta ut en rolig leksak mot godis det gör inte så mycket tycker jag. Han hittade tre leksaker men sen verkade han helt slut så jag samlade in dom två som var kvar.

I går var vi ute i skogen och letade efter svamp. Jag tänkte att man kanske kunde träna honom att söka kantarell men eftersom jag inte hittade någon kantarell så får vi vänta med den träningen.

I kväll ska vi iväg på hundkurs. Vardagslydnad igen. Nu börjar vi väl kunna vardagslydnaden men vi behöver fortfarande träna med störning.

Varmt

Nu är det en 30 grader på dagarna . Taz verkar inte lida så farligt men jag gör.

Vi har tagit en lång promend på kvällen med kompis Niklas. Taz är ju normalt så jobbig när någon annan är med men faktiskt inte med Niklas. Då beter sig Taz bra, han skäller inte, hoppar inte, biter inte i kopplet och har inga problem med att Niklas går hem till sig sedan. Dels så tycker jag Niklas beter sig väldigt bra mot Taz men sen så kanske det beror på att vi alltid bara promenerar. Jag vet faktiskt inte riktigt varför det är så stor skillnad.

RSS 2.0